Ľavá strana
Pravá strana
 
Futsalový turnaj: Góly, kľučky a fair play

Futsalový turnaj: Góly, kľučky a fair play

20.02.2024 | Reportáž | Tím D4L

Prvé podujatie v novom kalendárnom roku dopadlo na jednotku. Boli sme svedkami kvalitnej konfrontácie našich dúbravských škôl, ktorú okorenila účasť hosťa v podobe ZŠ Hargašova zo Záhorskej Bystrice. Priestory krásnej športovej haly na Hargašovej sa tak naplnili úžasnou športovou atmosférou.

Diváci v hale, ktorí boli tvorení najmä žiakmi zo ZŠ Hargašova sa mohli tešiť na 10 zápasov, z ktorých mal vzísť najlepší futsalový tím zo zúčastnených škôl. Najlepšie túto výzvu zvládli žiaci ZŠ Sokolíkova, ktorí v 4 zápasoch nenašli premožiteľa, nastrieľali až 26 gólov a inkasovali len 3. Skvelý tímový výkon podčiarkol aj obdivuhodný individuálny výkon ich hráča Mateju Listmajera, kmeňového hráča ŠK Slovan Bratislava, ktorý sa stal s 10 gólmi najlepším strelcom celého turnaja.

Najlepším brankárom sa symbolicky stal žiak zo ZŠ Nejedlého, Jakub Vašečka, ktorý utrpel už po 3 minútach v jeho prvom zápase vážnejšie zranenie ruky. Ďakujeme tímu zdravotníkov zo Slovenského Červeného kríža, ktorí sa mu po zranení intenzívne venovali. Jakubovi želáme veľa zdravia a čo najrýchlejšie zotavenie.

6Q9A8764.jpg


Všetky tímy chceli vyhrať, avšak nie za akúkoľvek cenu, preto patrí vďaka vśetkým účinkúcim v prvom rade za súťaženie v duchu fair play a samozrejme, aj za ich športové výkony na palubovke.

Detailné štatistiky z futsalového turnaja, ako aj priebežné poradie škôl v rámci D4L, nájdete na našom webe.

Ešte počas finálového kola súťažného kvízu sme boli svedkami milej iniciatívy učiteľov, ktorí prišli s návrhom exhibičného zápasu, v ktorom sa chcel výber učiteľov stretnúť s víťazom celého turnaja. Na futsalovom turnaji prebehla, opäť po iniciatíve učiteľov, exhibícia s víťazným tímom žiakov zo ZŠ Sokolíkova. Tentokrát však nemali žiaci za súperov len učiteľov, ale tím bol doplnení aj o organizátorov turnaja a D4L, miestnych poslancov MČ Bratislava Dúbravka, Pala Jančoviča a Richarda Šafárika, starostov oboch MČ, p. Martina Zaťoviča a p. Jozefa Krúpu a hlásateľa turnaja, Richarda Malovca. Na súťažnom kvíze síce triumfovali žiaci, tentokrát však mali navrch ich súperi. Konečný výsledok exhibičného zápasu bol 2:0 v prospech tímu, proti ktorému stáli žiaci Sokolíčky. O dva góly sa postaral práve učiteľ telocviku zo ZŠ Sokolíkova, p. Milan Poliak.

Po skvelej skúsenosti s týmto formátom sa tak stane exhibícia nepísaným pravidlom ďalších našich podujatí, tím výberu tak pod hlavičkou D4L, ktorý bude zostavený z učiteľov, organizátorov a hostí. Tento prvok vnímame ako milú súčasť našich podujatí, v ktorom sa majú žiaci možnosť postaviť svojim učiteľom a môže to tak povzbudiť ich motiváciu v smere zdravého súťaženia, aby si tí najlepší mohli odniesť okrem ocenení aj takýto zážitok.

6Q9A8785.jpg

Obrovská vďaka patrí ľuďom, bez ktorých by podujatie nebolo možné zorganizovať na tejto úrovni. Fotografovi Ivanovi Ostrihoňovi, fotografke a pomocníčke organizačného tímu Klaudii Kimličkovej, tvorcovi obsahu na sociálne siete Jurajovi Foltínovi, hlásateľovi Richardovi Malovcovi, tímu zdravotníkov zo SČK a rozhodcovi SFZ Marekovi Uramovi. Na turnaji sa premiérovo prezentoval aj náš mediálny tím v podobe Miška Jánošíka zo ZŠ Pri Kríži. 

Ďakujeme taktiež MČ Bratislava-Záhorská Bystrica a jej starostovi p. Jozefovi Krúpovi za spoluprácu a možnosť priniesť náš turnaj do ich krásnej športovej haly.

Fotky z podujatia nájdete v našej galérii, videá na našom Instagrame a Facebooku.