Ľavá strana
Pravá strana
 
VIDEO: Finálové kolo súťažného kvízu pozná svojich víťazov

VIDEO: Finálové kolo súťažného kvízu pozná svojich víťazov

05.01.2024 | Reportáž | Tím D4L

Veľké "televízne" finále nášho súťažného kvízu dopadlo skvelo a výbornú atmosféru, ktorá pretrvávala od začiatku až do úplného konca, podčiarklo nečakané prekvapenie.

Finálového kola sa zúčastnilo celkovo 39 žiakov druhého stupňa našich 4 základných škôl, každú školu reprezentovalo 10 žiakov rozdelených do dvoch tímov. V každom tíme mal zastúpenie každý ročník druhého stupňa. Výnimkou bola ZŠ Pri kríži, ktorej nečakane vypadol jeden žiak, to sa však operatívne vyriešilo nastúpením jedného žiaka v oboch tímoch.

Formátom kvízového finále bol tzv. dvojitý pavúk. Všetky tímy začínali v hlavnej vetve, v prípade, že prehrali jeden zápas, okrem finále, vypadli do vetvy vypadnutých, v ktorej nemohli prehrať, pokiaľ sa chceli dostať do finále celého kvízu. V prípade, že tím, druhýkrát prehral, tak z turnaja vypadol. Tím, ktorý sa dostal do finále z pavúka vypadnutých, musel zvíťaziť nad tímom z hlavnej vetvy výhrou v dvoch zápasoch, zatiaľ čo tímu, ktorý sa tam dostal bez prehry stačilo vyhrať jeden zápas.

Každá škola mala počas zápasu k dispozícii svojho senior ambasádora, ktorých tvorili aktívne seniorky z Dúbravky. Každý tím mal v zápase jedenkrát možnosť využiť senior ambasádora ako žolíka. Pokiaľ sa tím/jednotlivec prihlásili k odpovedi a chceli využiť žolíka, senior ambasádor mohol odpovedať za nich. Vďaka tomu sme už niekoľkýkrát na našich akciách mali možnosť sledovať krásnu medzigeneračnú interakciu, ktorá je pri výchove detí mimoriadne dôležitá.

Jednoznačne najúspešnejšou školou v "televíznom" finále bola ZŠ Sokolíkova, ktorej sa oba tímy dopracovali do celkového finále kvízu. Zaujímavosťou je, že semifinále hlavnej vetvy malo rovnaké zloženie, Sokolíkova 2 však vyhrala 10:9, v celkovom finále sa z výhry naopak tešili súťažiaci z tímu Sokolíkova 1, ktorým sa napriek nepríjemnejšej pozícii podarilo svojich spolužiakov poraziť v dvoch finálových zápasoch, 11:8 a 11:9. Detailné štatistiky nájdete na našom webe

240105-195724.png                                         240105-195849.png

Po samotnom finále sa o slovo prihlásili učitelia z troch škôl, zo ZŠ Beňovského, ZŠ Nejedlého a ZŠ Sokolíkova, ktorý vytvorili 6 členný tím a nastúpili proti víťazovi kvízu. Exhibícia sa niesla vo skvelej atmosfére, užili si ju ako účinkujúci, tak publikum. Víťazný tím žiakov však učiteľom nedal šancu na výhru a žiaci si tak okrem triumfu v súťažnom kvíze odniesli aj cenný skalp učiteľov.

V hľadisku nechýbala podpora žiakom z troch základných škôl, ZŠ Beňovského, ZŠ Nejedlého a ZŠ Sokolíkova. Tieto školy využili možnosť priniesť žiakov do hľadiska ako podporu pre ich spolužiakov, ktorí na pódiu súťažili. Diváci sa tak postarili o skvelú atmosféru, nechýbalo skandovanie, či tlieskanie.

Veľká vďaka patrí DK Dúbravka za poskytnutie priestorov a technického zabezpečenia, Dúbravka za podporu, starostovi M. Zaťovičovi, ktorí nás poctil svojou prítomnosťou, generálnemu partnerovi 4ka - mobilný operátor, vďaka ktorému už čoskoro detailne predstavíme hlavnú cenu D4L a ktorý zabezpečil sadu 15 dresov pre každú zo škôl. Tieto dresy môžu školy používať podľa potreby na akékoľvek akcie, na ktorých budú reprezentovať školu. Kvízové zariadenia nám pomohli navrhnúť a vytvoriť študenti dúbravskej strednej školy SPŠE Karola Adlera za čo im ďakujeme, ako aj celej ich škole, ktorá túto spoluprácu umožnila. Ďakujeme tiež aktívnym dúbravským seniorkám, ktoré boli súťažiacim nápomocné, Zuzane Füleovej za pomoc so zabezpečením pitného režimu na podujatí, učiteľom všetkých škôl, ktorí sa výraznou mierou zasadili o priebeh ako školského, tak finálového kola a všetkým žiakom, ktorí sa zapojili. 

Veríme, že sa Vám táto nová aktivita v rámci školských súťaží páčila a že to nebolo posledný krát, kedy ste kvízovali v Červenej sále nášho Domu kultúry v Dúbravke.

Viac fotografíi z podujatia nájdete v galérii.