Ľavá strana
Pravá strana
 
Začína 2. ročník Dúbravskej 4ka Ligy!

Začína 2. ročník Dúbravskej 4ka Ligy!

18.10.2024 | článok | Tím D4L

S novým školským rokom odštartoval aj 2. ročník Dúbravskej 4ka Ligy, ktorý bude iný hneď z niekoľkých dôvodov. 

Dúbravská 4ka Liga sa rozširuje za hranice Dúbravky! Do súťaže sa na ročník 2024/2025 pridali základné školy Malokarpatské Námestie a Hargašova. Okrem Dúbravky si tak žiaci budú merať sily aj so školami z Lamača a Záhorskej Bystrice. Uvidíme ako si vo zvýšenej konkurencii poradia dúbravské školy ale rovnako sme zvedaví ako sa bude dariť novým školám. ZŠ Hargašova v 1. ročníku hostila futsalový turnaj, ZŠ Malokarpatské Námestie zažije absolútnu premiéru. 

ZŠ Hargašova a ZŠ Malokarpatské Námestie

 

Ďalšou zmenou oproti 1. ročníku bude organizácia súťaží. V minulom školskom roku sme do bodovania D4L rátali aj súťaže školského športu organizované pod záštitou Ministerstva školstva. Tento rok budeme všetky súťaže organizovať vo svojej réžii. Na súťažiach bude už tradične zabezpečený pitný režim a občerstvenie pre všetkých súťažiacich. Nebude chýbať ani mediálne spracovávanie v podobe reelsok na náš Instagram, rozhovory s umiestnenými žiakmi a tešiť sa budete môcť aj na reportáže z jednotlivých súťaží.

Zmena sa udiala aj v spôsobe prirátavania bodov. Z dôvodu rôzneho počtu žiakov na každej škole je v našej súťaži zavedený koeficient, ktorým sme minulý rok prerátavali účastnícke aj výkonnostné body. Na zasadnutí riadiaceho výboru ligy sme sa spolu so zástupcami škôl dohodli, že tento ročník nebudeme koeficientom prerátavať všetky body ale iba účastnícke. Viac sa o systéme bodovania dočítate v pravidlách.

Okrem organizačných zmien máme pripravené viaceré novinky v rámci cien, online súťaží a ďalších zatiaľ nešpecifikovaných aktivít. Všetky novinky budeme odhaľovať postupne.

Dominik telocvikár ZŠ Pri Kríži

Na záver by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať pánovi učiteľovi Dominikovi Neubergovi zo ZŠ Nejedlého, ktorý sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie na pozícii telocvikára. Dominik patril k najväčším oporám 1. ročníka D4L. Pomáhal pri organizácii súťaží, dával zaujímavé podnety na zmeny a vždy keď sme potrebovali bol ochotný pomôcť. Dominik v mene celej Dúbravskej 4ka Ligy ti ďakujeme a prajeme len to najlepšie do tvojej ďalšej kariéry. Je nám jasné, že sa nestratíš tak ako si sa nestratil pri odpovediach v našom videu :)