Ľavá strana
Pravá strana
 
Premiérový turnaj v e-športe pre základné školy pozná svojich víťazov

Premiérový turnaj v e-športe pre základné školy pozná svojich víťazov

27.03.2024 | Reportáž | Tím D4L

V piatok, 22.3.2024 sa v Modrej sále DK Dúbravka uskutočnil historický prvý turnaj v e-športe pre základné školy. Kvalita turnaja bola vysoká. Každá dvojica mala k dispozícii svoj vlastný herný monitor a vďaka plátnu a televízorom bolo možné pohodlne sledovať priebeh na všetkých herných staniciach v reálnom čase.

6Q9A3143.jpg

 

Samotný turnaj trval bezmála 6 hodín. Stretlo sa v ňom 32 tímov, zložených zo 64 účastníkov. Z každej z našich 4 dúbravských základných škôl tak prišlo reprezentovať svoju školu 16 žiakov. Najnovšia generácia hernej konzoly PS5 ponúkla hráčom ten najlepší zážitok. Keďže je väčšina ľudí zvyknutá hrať EA FC24 individuálne, formát 2 na 2 priniesol okrem ukázania zručností aj test spolupráce a tímového výkonu. Nechýbalo ani početné publikum, ktorú zväčša tvorili hráči, spolužiaci. Ak práve nehrali tak sa podporovali navzájom a vytvorili tak skvelú atmosféru, ktorá sa niesla počas celého podujatia.

Celý turnaj vznikol spojením Dúbravskej 4ka Ligy a spoločnosti YGames. YGames zabezpečili okrem techniky aj riadenie a herný systém samotného turnaja. Keďže technika je alfou a omegou týchto podujatí veľmi sa tešíme, že YGames sa nápad na organizáciu podujatia páčil a pomohli nám ho zrealizovať. Veríme, že obdobný turnaj nebol ojedinelý a túto spoluprácu v budúcnosti zopakujeme. Dovtedy YGames ďakujeme za výbornú spoluprácu a prajeme veľa šťastia pri organizácii ďalších skvelých podujatí. 

Historický prvý e-športový turnaj základných škôl na Slovensku ovládol tím KFC ZEMÁKY v zložení Samuel Soják a Šimon Mihalovič, ktorí reprezentovali ZŠ Beňovského. Zo skupiny tím KFC ZEMÁKY postúpil s prehľadom, 3 výhry a famózne skóre 18:0. Od 16-finále až po semifinále taktiež nenarazili na výraznejší odpor, po výsledkoch 6:0, 4:1, 5:1 a 3:1 postúpili do finále proti Michalovi Jánošíkovi a Dominikovi Belajovi z tímu FANTÁZIA, ktorí reprezentovali ZŠ Pri kríži. Približne v 80. minúte finále svietil na ukazovateľovi skóre výsledok 1:2 v neprospech KFC ZEMÁKY, avšak chalani z Beňovského zbrane nezložili a famózne zápas otočili, keď v nastavenom čase vstrelili víťazný gól na 3:2. V Modrej sále DK Dúbravka sa po víťaznom góle strhla eufória a hráči oslavovali spoločne s ich spolužiakmi, ktorí im po celý čas verne fandili.

6Q9A3724.jpg

Víťazi turnaja si okrem trofeje a medailí za prvé miesto odniesli 2x 2 lístky na sobotňajší zápas Slovenskej futbalovej reprezentácie, ktorá odohrala zápas v rámci prípravy na Majstrovstva Európy proti Rakúsku na Tehelnom poli. Kompletné štatistiky z nášho e-športového turnaja nájdete TU.

1. miesto KFC ZEMÁKY ZŠ BEŇOVSKÉHO
2. miesto FANTÁZIA  ZŠ PRI KRÍŽI
3. miesto BARCA x PSG  ZŠ PRI KRÍŽI

Počas podujatia sme mali niekoľko hostí. Mediálne výstupy zabezpečoval mediálny tím žiakov zo SPŠE K. Adlera, reportáž prišila spraviť aj TV Región a niekoľko rozhovorov viedli aj členovia nášho D4L mediálneho tímu, ktorí sú žiakmi našich základných škôl. Ceny prišiel odovzdať vicestarosta MČ Bratislava-Dúbravka p. Marián Bohunský. Podujatie prišli svojou účasťou podporiť aj poslanec MČ Bratislava-Dúbravka p. Tomáš Buzinger a člen Komisie športu MČ Bratislava-Dúbravka p. Pavol Jančovič starší. Poďakovanie patrí aj všetkým zamestnancom oddelenia kultúry, ktorí nám ochotne pri organizácii pomáhali.

Vďaka šikovnému fotografovi a Dúbravčanovi Ivanovi Ostrihoňovi nájdete fotoreport v našej galérii. Mediálne výstupy nájdete na našich sociálnych sieťach, najmä na  Instagrame.

Štatistiky v rámci celkového priebehu D4L sú aktualizované a môžete vidieť, ako podujatie ovplyvnilo miesto, na ktorom sa nachádza Vaša škola v porvnaní s ostatnými. Veríme, že sa Vám podujatie páčilo a budeme veľmi radi, ak nás začnete sledovať!