Ľavá strana
Pravá strana
 
Môžu školy súperiť v e-športe? V D4L určite áno!

Môžu školy súperiť v e-športe? V D4L určite áno!

10.03.2024 | článok | Tím D4L

Premiéra e-športu na úrovni základných škôl na Slovensku je na svete! V spolupráci s YGames, ktorí organizovali už niekoľko špičkových celoslovenských e-športových turnajov, prinášame turnaj dvojíc v hre EA FC24 na konzole PS5 pre naše 4 dúbravské školy.

Turnaj sa uskutoční v piatok, 22.3., od 8:30, v Modrej sále DK Dúbravka. K dispozícii budú 4 konzoly PS5, 16 ovládačov, 8 monitorov a jeden zo štyroch herných setov bude na pódiu, z ktorého sa bude zápas streamovať na plátno pomocou projektora. Turnaja sa zúčastní 32 dvojčlenných tímov, 8 tímov (16 žiakov) za každú našu školu. Turnaj je určení pre všetkých žiakov druhého stupňa.

 

 

32 tímov vytvorí 8 skupín po 4 tímy, v každej skupine bude mať škola jeden svoj tím. Jeden zápas bude trvať 2x5 minút, náročnosť hry bude nastavená na úroveň profesionál. Zo skupiny postúpia všetky 4 tímy do vyraďovacej časti. Lepšiu pozíciu do vyraďovacej časti budú mať tímy, ktoré sa v skupine umiestnia čo najlepšie, keďže sa stretnú s tímami, ktoré v skupine dopadli horšie. Pred každým zápasom si budete môcť zvoliť akýkoľvek tím, alebo reprezentáciu, ktoré sa nachádzajú v hre FC24, okrem tímov Soccer Aid, Adidas All-Star a MLS All Stars.

Body do D4L ligy budeme udeľovať, keďže ide o súťaž dvojíc, dvojnásobkom výkonnostných bodov za individuálne súťaže, žiaci pre svoju školu taktiež získajú účastnícke body. Detaily ohľadom udeľovania bodov sa dozviete v pravidlách D4L. Na 8.-10. mieste sa umiestnia dva najlepšie tímy, ktoré vypadnú v osemfinále. 5.-8. miesto obsadia tímy, ktoré vypadnú v štvrťfinále. Týchto 6 bodovaných miest sa určia na základe výsledkov zo skupiny. V prípade rovnosti bodov bude rozhodovať najprv rozdiel skóre, následne počet vstrelených gólov. V prípade rovnosti týchto dvoch štatistík sa na účely určenia poradia 5.-10. miesta do úvahy vezme rozdiel skóre z vyraďovacej časti, následne počet vstrelených gólov z vyřaďovacej časti.

Prihlásiť sa na turnaj bude možné od stredy, 13.3., nasledovne:

  • ZŠ Beňovského - informácie o prihlásení sa dozviete u p. učiteľa Derevjaníka, alebo u p. zástupkyne Harvanovej,
  • ZŠ Nejedlého - u pána učiteľa telesnej výchovy Dominika Neuberga,
  • ZŠ Pri kríži - na hodinách informatiky, bližšie informácie sa dozviete u p. učiteľa Hejčíka,
  • ZŠ Sokolíkova - prostredníctvom prihlasovacieho formulára na nástenke, bližšie informácie sa dozviete u p. učiteľa Poliaka a u p. učiteľky Gondekovej.

K prihláseniu budete potrebovať mať tím, teda spoluhráča, názov Vášho tímu a preferovaný tím, za ktorý budete chcieť hrať najčastejšie (ide len o predbežnú informáciu, nebudete nútení hrať len za ten jeden tím, ktorý zapíšete).

 

 

Teší nás, že sa nám podarilo splniť sľub, ktorý sme v úvode prvého ročníka D4L dali - zorganizovať e-športový turnaj pre naše školy. FC24, pôvodne hra FIFA, vyšla v rámci dotazníka, ktorí ste na Vašich školách vypĺňali ešte v júni minulého roka, ako najpopulárnejšia počítačová hra medzi žiakmi druhého stupňa.

Pre všetkých účastníkov turnaja bude pripravený pitný režim a občerstvenie v podobe obloženej bagety. Prvé tri umiestnené dvojice budú ocenené pohárom a medailami.

Tešíme sa na Vašu účasť a veríme, že si prvý historický e-športový turnaj základných škôl v D4L, ale aj na Slovensku, užijete.