Ľavá strana
Pravá strana
 
D4L pokračuje turnajom vo futsale

D4L pokračuje turnajom vo futsale

05.02.2024 | článok | Tím D4L

Na úvod nového roka pokračuje Dúbravská 4ka liga turnaj vo futsale, ktorý sa uskutoční 16.2.2024 v ŠH Hargašova v Záhorskej Bystrici. Turnaja sa zúčastní aj miestna ZŠ Hargašova ako hosť D4L.

Turnaj je určený pre žiakov a žiačky 7.-9. ročníka, ktorí sú narodení od 1.1.2008 do 31.12.2010. Systém turnaja je jednoduchý, každý tím sa stretne s každým v štyroch zápasoch, čo znamená celkovo desať vzrušujúcich súbojov. V prípade rovnosti bodov rozhodujú faktory ako vzájomný zápas, rozdiel skóre, počet vstrelených gólov a v prípade potreby aj penaltový rozstrel. Samotný turnaj si bude žiť svojim životom v rámci poradia a ocenení, konfrontácia dúbravských základných škôl sa samozrejme odrazí do celkovej tabuľky D4L.

Formát hry je rovnaký ako v štandardnom futsalovom zápase, tím tvoria na palubovke 4 hráči a brankár, každá škola môže nominovať maximálne desať žiakov/žiačok. Zápasy sa budú hrať s lenivou loptou a striedanie hráčov počas zápasu prebieha hokejovým spôsobom.

Začiatok turnaja je stanovený na 8:30, zraze účastníkov o 8:00. Turnaj vyvrcholí o 12:30, kde budú vyhlásení víťazi a uskutoční sa slávnostné vyhodnotenie turnaja. Každý tím odíde s trofejou za umiestnenie, hráči prvých troch tímov si odnesú medaily a navyše budú ocenení najlepší strelec a najlepší brankár turnaja.

hala9-scaled.jpg
Športová hala Hargašova v Záhorskej Bystrici

Detailné pravidlá obdržali všetky zúčastnené tímy. Pravidlá sú veľmi podobné s oficiálnymi pravidlami futsalu, avšak pre potreby turnaja a prispôsobenia k vekovej kategórii sa nájde niekoľko menších úprav. Brankár nebude obmedzovaný v hre nohou, hrací čas bude 2x10 minút hrubého času a v polčase príde len k výmene strán, po ktorej sa bude pokračovať. Dodržiavanie zásad fair play počas celého turnaja považujeme za kľúčové.

Zážitkom pre hráčov môže byť počas zápasov tzv. "goal song", ktorý si sami zvolia. Ten bude pustený vždy po tom, ako ich tím vstrelí gól.

Organizačný tím D4L zabezpečí občerstvenie a pitný režim pre všetkých účastníkov, kvalifikovaného rozhodcu a zápasové lopty. Počas turnaja sa bude viesť detailný štatistický servis, na všetkých zápasoch bude prítomný hlásateľ aj zdravotná služba zo Slovenského Červeného kríža. Pre účastníkov z dúbravských škôl bude zabezpečená doprava na turnaj, aj z turnaja.

Veríme, že turnaj vo futsale prinesie spestrenie školského roka, keďže sa táto veková kategória v tomto školskom roku nemala možnosť zúčastniť iného futbalového/futsalového podujatia v rámci reprezentácie školy.

Tešiť sa tiež môžete na videá a fotky z turnaja, ktoré budeme postovať aj počas dňa na náš Instagram.

Všetkým hráčom a hráčkam prajeme na turnaji veľa šťastia a žiadne zranenia!

 

Pozrite si video z finále súťažného kvízu!