Ľavá strana
Pravá strana
 
VIDEO: Florbal priniesol bodové prebudenie ZŠ Pri kríži, ZŠ Nejedlého s náskokom na prvom mieste

VIDEO: Florbal priniesol bodové prebudenie ZŠ Pri kríži, ZŠ Nejedlého s náskokom na prvom mieste

22.11.2023 | Reportáž | Tím D4L

Školský florbalový turnaj zabezpečil kvalifikáciu do okresného kola a najviac bodov do D4l pre ZŠ Nejedlého a ZŠ Pri Kríži

Vzrušujúci školský florbalový turnaj bol plný motivovaných žiakov, ktorých cieľom bolo vyhrať. Diváci neboli len svedkom vášnivých súbojov a rozdelenia bodov do  D4L, ale hralo sa aj o postup do okresného kola, kde sa mohli kvalifikovať dve najlepšie školy.

Prvý zápas turnaja medzi ZŠ Sokolíkova a ZŠ Nejedlého nechal divákov v napätí. Oba tímy predviedli svoje florbalové schopnosti v tom najlepšom svetle a zápas skončil nerozhodne 5:5. Rovnako tesné bolo aj stretnutie medzi ZŠ Pri Kríži a ZŠ Beňovského, kde ZŠ Pri Kríži zdolala súpera 8:6.

ZŠ Sokolíkova mala ťažkú úlohu proti silnej ZŠ Pri Kríži, ktorá v stretnutí dominovala a vyhrala vysokým rozdielom 8:1. Žiak ZŠ Pri Kríži, ktorý už po prvých dvoch zápasoch mohol oslavovať postup, poznamenal: "Je tam vidieť, že je u nás súhra, viacerí sme hokejisti, hrávame za HOBA Bratislava. Darí sa nám, poznáme sa medzi sebou dlho. Turnaj si užívam a teším sa na ďalšie takéto turnaje."

V zápase medzi ZŠ Nejedlého a ZŠ Beňovského sa prvá menovaná škola dostala do vedenia a zvíťazila 9:5. Marek, žiak ZŠ Nejedlého, prejavil svoju spokojnosť po dvoch zápasoch: "Prvý zápas sme remizovali, hrali sme dobre, ale robili sme chyby. V druhom zápase sme hrali omnoho lepšie, viac sme strieľali a vyhrali sme. V treťom zápase sa chceme snažiť čo najviac, aby sme boli úspešní."

Hráč ZŠ Sokolíkova pred posledným zápasom vyhlásil: "Budeme sa snažiť vyhrať aspoň posledný zápas, musíme viac brániť a viac napádať súperov." ZŠ Sokolíkova sa vo svojom poslednom zápase nevzdávala a so ZŠ Beňovského bojovala, nakoniec jej však podľahla v pomere 4:7.

Hráč ZŠ Beňovského, zatiaľ čo jeho tímu ešte nie je jasné, či sa kvalifikujú, vyjadril optimizmus: "Hrali sme chválitebne, jeden zápas sme vyhrali, dva sme prehrali, avšak ešte nie je nič jasné, možno nám pomôžu výsledkovo iná škola a budeme mať ešte šancu postúpiť my."

V poslednom stretnutí tohto napínavého turnaja sa stretli ZŠ Nejedlého a ZŠ Pri Kríži. Hráči oboch tímov ukázali svoje umenie a bojovali o konečné prvenstvo na turnaji, obe školy však už mali istý postup do okresného kola. ZŠ Nejedlého sa nakoniec radovala z víťazstva 6:5.

Do Dúbravskej 4ka ligy si opätovne pripísala najviac bodov ZŠ Nejedlého, čím si upevnila prvenstvo v tabuľke. Druhé miesto si udržala ZŠ Beňovského. ZŠ Pri kríži si úspešným ťažením na tomto turnaji v D4L výrazne polepšila a odlepila sa z posledného miesta, naopak ZŠ Sokolíkova je po tomto turnaji na poslednom mieste. 

S napätím očakávame, ako sa bude vyvíjať ďalší priebeh Dúbravskej 4ka ligy a držíme palce ZŠ Nejedlého a ZŠ Pri kríži, ktoré si vybojovali postup do okresného kola.

Aktuálne poradie nájdete na našej webovej stránke. Do pozornosti Vám dávame všeobecný vedomostný kvíz, do ktorého sa môže zapojiť skutočne ktorýkoľvek žiak z druhého stupňa,. Bližšie informácie zverejníme už čoskoro!

Sledujte nás na našich sociálnych sieťach!