Ľavá strana
Pravá strana
 
VIDEO: Basketbal 3 na 3 priniesol vyrovnané zápasy

VIDEO: Basketbal 3 na 3 priniesol vyrovnané zápasy

14.11.2023 | Reportáž | Tím D4L

ZŠ Nejedlého sa premenila na športovú arénu, kde sa hralo o dôležité body v basketbale.

Školský turnaj 3:3 opäť spojila láska k športu a súťaživosť. Naši mladí basketbalisti zo škôl Nejedlého, Beňovského, Sokolíkova a Pri Kríži sa predviedli perfektným výkonom. Každá škola chcela vyhrať, no zápasy boli takmer vyrovnané.

„Hrali sme perfektne, baby musím pochváliť, každá dala kôš, som spokojná, ako sme hrali. Dievčatá zo ZŠ Pri Kríži boli dobré, ale mali smolu, my sme lepšie“ povedala žiačka zo ZŠ Nejedlého.

„Veľmi sa mi to páčilo. Prišlo veľa šikovných detí chlapcov aj dievčat a hlavne veľa basketbalistov, čo je určite dobré pre tieto súťaže a je to super. Predvádzali moderný štýl v konkurencii 6 škôl. Som veľmi spokojný s účasťou aj kvalitou turnaja.“ zhodnotil učiteľ telesnej výchovy na ZŠ Nejedlého, Dominik.

vsetky_skoly.jpg

Basketbal je tímový šport a aj keď silné individuálne kvality dokážu potiahnuť tím za víťazstvom, dôležitejšia je tímová práca. Inak to nevidel ani žiak zo ZŠ Sokolíkovej, ktorý nám poskytol krátky rozhovor. „Uspeli sme vďaka mojim spoluhráčom a tvrdej drine“.

Veľkým prekvapením boli basketbalisti zo ZŠ Beňovského, ktorí získali cenné body aj napriek tomu, že sa basketbalu nevenuje nikto z tímu. „Vyhrali sme vďaka dobrým nahrávkam, no mali sme aj šťastie a nevzdávali sme sa.“ povedali žiaci zo ZŠ Beňovského. ZŠ Sokolíkova v tomto turnaji body nezískala. Držíme im palce v ďalších disciplínach.  

Fotky z podujatia nájdete v galérii a aktuálne poradie na našej webovej stránke. Ak vás zaujíma v akých ďalších disciplínach budú žiaci našich základných škôl súťažiť, nahliadnite do nášho programu. Do pozornosti dávame najmä nadchádzajúci vedomostný kvíz.

Prvýkrát budú mať možnosť získať body pre svoju školu aj žiaci, pre ktorých reprezentácia v športe nie je to pravé orechové, ale naozaj im to páli!

Dosť bolo rečí, pozrite si video k basketbalovému turnaju!

 

 

Výsledky:

Škola #1 Výsledok Škola #2
ZŠ Beňovského 3:8 ZŠ Nejedlého
ZŠ Nejedlého 6:8 ZŠ Pri Kríži
ZŠ Sokolíková 2:11 ZŠ Pri Kríži
ZŠ Pri Kríži 1:2 ZŠ Beňovského
ZŠ Nejedlého 9:1 ZŠ Sokolíková
ZŠ Beňovského 2:1 ZŠ Sokolíková

 

Bodovanie:

Škola Víťazstvá Výkonnostné body
ZŠ Beňovského 2 600
ZŠ Nejedlého 2 600
ZŠ Pri Kríži 2 600
ZŠ Sokolíková 0 0